Xenodoxia Academy: Artist Spotlight med Christian Gade Bjerrum

Xenodoxia Academy Artist Spotlight med skuespiller og installations-kunstner Christian Gade Bjerrum

I ugens artikel på Subliminal har vi taget en snak med installationskunstner, Christian Gade Bjerrum. Christian er skuespiller og har blandt andet været med i Lars Von Triers film, Nymphomaniac fra 2013. Derudover har han for nyligt været aktuelt med performancen “FAR” og arbejder lige nu på et nyt og spændende projekt med titlen #meetoo. I denne uge på Subliminal kan du blive klogere på Christians tanker og projekter, som handler om alt lige fra kunst og ærlighed til familie og politik.

Hvem er du – personligt, kreativt og professionelt?

Hmmm… Hvem er jeg? Det er sgu et godt spørgsmål!

Hele mit liv har jeg altid følt mig anderledes end “de andre”. Jeg er gået mine egne veje og blevet beriget med begivenhedsrige, beundringsværdige og beyond oplevelser, hvor jeg som kaptajn på mit skib vuggende i bølgen blå undersøger narcissisme dyrket på højt, eller dybt om man vil, plan, naivitet, nysgerrighed, mod, misforståelser, medmenneskelighed, liderlighed, ligegyldighed, skyldighed, kærlighed – og alle de andre med hed i enden.

Jeg er en kaotisk poetisk form for samhørighed

Forståelse af lighed

Mod til frihed

Evne til at fucke op selvom jeg troede jeg havde lært lektien fra sidst jeg fucked op

Gentagelser

Bevidsthed

Vished

Til

Fæl

Dig

Hed

Min morfar spillede jeg kriblekryds med som barn

jeg elsker ord

elsker leg

Elsker livet fortvivlet forundret og fascineret

Ønsker at skabe forandring

forandring og engagerer mig

på tværs af brancher

Tager chancer

Balancer

med det ene ben som Kunstneren udenfor Borgen

det andet trasker ambitiøst afsted som FOLKETingsKANdidaten og forbereder sig på at gi’ regeringen et los i røven og vælte den til næste valg

Mit valg

I sidste ende

Dit valg

Hvad stemmer du på?

Vil du hjælpe mig med at vælte regeringen?

Jeg ansøgte engang om et arbejdslegat hos Statens Kunstfond, hvor jeg beskrev mig selv som værende selve kunstværket, mere end jeg er kunstneren, der laver et værk. Jeg er kunst. Og jeg er en kunstner, der skaber kunst. Skaber mig selv.

Min dokumentariske tilgang til det at lave scene- og filmkunst placerer mig mig mig i midten af det hele og så har publikum bare værsgo’ at kigge, smage, røre og opleve. Alt står til skue. Spilleren. Afklædt. Nøgen. Åben.

Min ansøgning gav pote – high 5!

Vi er super glade for, at du har tilmeldt dig Xenodoxia Academy – hvad håber du på at få ud af dit medlemskab?

Jeg håber, jeg kan få nogle meningsfyldte, inspirerende interaktioner og konversationer med nye mennesker, få udvidet min bevidsthed. Inspirere andre mennesker i sammenspil til at skabe forandring.

Jeg er vild med fællesskaber!

Vi har ladet os fortælle at du har en spændende nyhed – kan du fortælle lidt mere om det?

Well. Lige i øjeblikket føler jeg mig så forbandet velsignet, fordi jeg har flere forskellige spændende nyheder jeg kan fortælle om :o) – blandt andet at jeg springer ud som installationskunstner. Ja, det kalder jeg mig i denne kontext. Meta Film producerer #Metoo Mosaikken, hvor 100 skuespillere, inkl. mig selv, lægger stemme til 100 #metoo-historier fra andre brancher end film- og teaterbranchen – og min opgave er at skabe æstetik, stemning, interaktion på 5 forskellige lokationer i Aalborg: i det tomme butikslokale i Friis Shoppingcenter, i foyeren på Aalborg Teater, på Turbinetorvet i Nordkraft, i B8’s showroom og BoxTown. Jeg har skaffet spejlene, lyset, billederne, musikken og så håber jeg bare, at der komme nogle mennesker og bakker op om #metoo, for jeg synes det er vigtigt og jeg har meget svært med at forstå dem, der ikke mener det er vigtigt.

Vi ved at du har arbejdet som skuespiller og nu også som installationskunstner. Har du beskæftiget dig med andre kreative områder?

Kreative områder… Well, tæller det at være uddannet Bikram Yoga lærer og have rejst verden rundt og undervist siden 2011? Jeg bruger jo yogaen som et kreativt element i min monolog “FAR”. Ligeledes er det planen at integrere min maya-indianske visdom som et kreativt element i den næste performance “MOR”, som handler om mit første møde med min biologiske mor i Colombia i 2012.

Jeg skriver selv mine tekster, så jeg kan også kalde mig dramatiker og mit kommende skuespil “MANDEGRUPPEN” skal optræde som reading til CPH STAGE d. 3. og 5. juni

Dog er det, der optager mig mest for tiden, at lave en film – en eksperimenterende, interaktiv, kunst-dokumentarfilm, der handler om min monolog “FAR”.

Er der et gennemgående tema i dit arbejde? Og hvor finder du din inspiration?

Et gennemgående tema er mig selv og min egen historie, som jeg prøver at stille til skue så hudløst ærligt så muligt, så andre kan lære af mine fejl og blive inspireret af mit liv.

Jeg er optaget af at skabe intentionel (scene)kunst fremfor konventionel (scene)kunst – jeg oplever ofte scenekunst som en kommentar på samfundet, noget retroperspektivt og desværre meget lidt handlingsorienteret. Jeg skaber kunst, der har en fremadrettet intention om at skabe forandring for tilskueren – nu og her!

Det bliver min næste solo-performance “FOLKETingsKANdidaten”et godt eksempel på, fordi den skal motivere mit publikum til at stemme mere til venstre for midten ved næste valg, så vi kan få en ny regering! Basta!

Få nyheder fra Xenodoxia Subliminal

Modtag en email når der er nyt på Subliminal 🙂
– husk at læse vores privatlivspolitik før du tilmelder dig!

Vi tales ved!

Blog om performativ kunst

Vi du vide mere om Xenodoxia Academy?

Besøg vores hjemmeside

Gå til Xenodoxia.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *