Udstillinger du skal opleve i december

Tre udstillinger du skal opleve i december

Julen står for døren, og det tilbagevendende spørgsmål melder sig. Hvad skal jeg lave i december? Du skal selvfølgelig købe julegaver i sidste øjeblik, hygge med dine nærmeste og spise massevis af lækker julemad! Efter lidt for meget snaps til julefrokosterne, sovs og konfekt i lange baner og kradsende julesweatre, er det dog ikke utænkeligt, at en pause er på sin plads.

Vi har tre bud på spændende udstillinger og events, der kan forsøde din december mere end julen allerede gør det. Så har du også en undskyldning for at gå tidligere eller komme senere til en af de utallige familiesammenkomster. Ren win-win!

1. Hvis du kan du lide klovne, eller vil stå ansigt til ansigt med din værste frygt

Ugo Rondinone, ensomhedens sprog, 2014-2016. Foto Stefan Altenburger

Den schweiziske kunstner Ugo Rondinone indtager i december ARKEN i selskab med 45 hyperrealistiske klovne. Farverigt? Ja. Festligt? Nej.

Hver klovn symboliserer handlinger, som vi alle udfører på daglig basis. Klovnenes trætte og passive udtryk skaber en melankoli, der står i kontrast til deres farverige beklædning, og den gængse opfattelse af den sjove, glade og underholdende klovn (hvis altså man ser bort fra IT).

Udstillingen som har navnet Ensomhedens sprog, illustrerer et 24-timers endeløst loop, der med klovnenes inaktive udtryk, måske mest af alt maler et billede af os mennesker,  når vi glemmer at stoppe op, og reflektere over os selv og vores omgivelser?

Du kan møde de 45 klovne på ARKEN fra den 16. december, og du kan læse meget mere her.

2. Hvis du elsker lyd og vil på en rejse ind i underbevidstheden

Hvis klovne ikke er din kop te, kan du tage med kunstnerduoen Vinyl, Terror & Horror ind i det menneskelige sind og helt ind i underbevidstheden gennem værket OFF TRACK.

Værket består af vinylplader, røg, en hamrende underbo, opera, schlager musik og meget mere. Sammen skaber elementerne et fragmenteret og abstrakt lydligt forløb, og det er op til dig at fortolke og samle brudstykkerne.

Det univers som OFF TRACK skaber beskrives bedst som en rejse ind i det menneskelige sind. Værket portrætterer menneskets natur, som indebærer en kontinuerlig kamp mellem vores opfattelse af det gode og det onde, det grimme og det smukke, og etik og moral.

Du kan opleve OFF TRACK hos Gether Contemporary i kødbyen frem til den 21. december. Læs mere her.

vinyl terror & horror kunst i Kødbyen

Vinyl, Terror & Horror, installationview, solo exhibition "OFF TRACK" 2017

vinyl terror horror kunst på Vesterbro

Vinyl, Terror & Horror, installationview, solo exhibition "OFF TRACK" 2017

3. Hvis du kan lide fredagsbarer og savner 1700-tallet

Sidst, men ikke mindst kan du tage til fest på Nationalmuseet. Til årets sidste NatNight har Nationalmuseet kastet sig over 1700-tallet, og de vil vække æraens æstetik til live for en aften. Derfor inviterer de til en ædel og flamboyant fredagsbar den 1. december.

1700-tallet var en både progressiv og pyntesyg æra, hvor politik, kønsroller og normer blev udfordret og taget op til genovervejelse.

Aftenen byder på interessante talks om æraen og oplysningstidens store tanker. Herudover kan du kaste dig ud i menuetdansens svære kunst, få lagt en vaskeægte 1700-tals make-up og tilmed tage en selfie af dit nye look – alt imens du drikker drinks og lytter til musik.

Så find din rokokokjole frem fra gemmerne inden på fredag, og skynd dig afsted! Mere info her.

Læs mere om, hvad vi arbejder med hos Xenodoxia

Besøg vores hjemmeside

Gå til Xenodoxia.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *