Hotel Pro Forma: Neoarctic

HOTEL PRO FORMA

“NEOARCTIC er en poetisk, musisk og visuelt manende opera om den nye geologiske tidsalder, vi befinder os i: Det antropocæne. En epoke, der er karakteriseret ved menneskets forstyrrelse af økosystemet i et hidtil uset omfang. Mennesket er blevet en naturkraft, som forårsager hurtige, ofte utilsigtede forandringer på vores planet.”

Sådan skriver Hotel Pro Forma om deres Reumert-vindende musikforestilling NEOARCTIC. Hvis du ikke nåede at se forestillingen på Det Kongelige Teater i 2016, har du nu muligheden igen. Selvom der er gået et år, er NEOARTIC en aktuel og relevant forestilling. Den omhandler måden vi som mennesker påvirker jorden og dens økosystem. Forestillingen er udviklet i samarbejde med kunstnere og forskere indenfor klimaforandring, og sætter et æstetisk præg på et komplekst emne.

NEOARCTIC

Gennem en kombination af billede, lyd, musik og tekstur skaber Hotel Pro Forma og Letlands radiokor fascinerende og dragende landskaber. Lydbilleder og melodier opstår og forsvinder. For at eksemplificere den diversitet, dynamik og foranderlighed, der kendetegner den antropocæne epoke, vi lever i.

Desuden ligger NEOARCTIC langt fra den klassiske teaterforestilling. Formatet minder mest af alt om en fusion mellem en koncert og en kunstudstilling. Hvis du er klar på en sanselig oplevelse, hvor elektronisk musik, korsang, lys og ekstravagante kostumer smelter sammen i et helt særligt udtryk – så er det NEOARTIC du skal opleve.

Du kan finde Hotel Pro Forma og NEOARCTIC i Århus mellem den 9. og 11. november 2017. Vi vil uden tvivl anbefale dig at tage forbi Filmbyen og opleve NEOARCTIC.  Det er en enestående oplevelse, da Hotel Pro Forma og Letlands radiokor oftest turnerer med forestillingen i udlandet. Du kan læse mere om forestillingen her og købe din billet her.

Hvis Århus synes lidt langt væk, kan vi glæde dig med at du også kan opleve Hotel Pro Forma i København. Fredag den 3. november inviterer de til deres anden lounge denne sæson – Fragile Systems 1. Læs mere på Facebook og kom forbi til en snak om mennesket og vores planet, og måske en drink. Vi ses!

Performancen Neo Arctic

Læs mere om, hvad vi arbejder med hos Xenodoxia

Besøg vores hjemmeside

Gå til Xenodoxia.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *